Paars Groen
Paars
Blauw
Oranje
Geel


hoekje

Manu Nationaal Park - huiswaarts

Deze keer niet mooi voor de toeristen opgedirkt, maar gewoon echte Quechua-idianen in een dorpje op onze weg naar het Manu-oerwoud. (52kb) Eens den Andes bijna over, is het klimaat ideaal voor de teelt van coca-bladeren. Die worden hier al 5000 jaar gekauwd, lang voor er sprake was van coca“ne. (63kb)
De Canopy-tour; een parcours van 5 ellelange kabelbanen doorheen het bladerdak van de jungle.  (46kb) Reuzepad verspert zowat op zijn eentje het wandelpad. (65kb)
Onze schuit in het ondiepe, roestbruine water van de Manu-rivier tijdens een plaspauze. 25 keer oppassen voor de muggen he Sally. (30kb) Diezelfde boot moest ook vaak dienst doen als keuken en eetzaal. Het is een mirakel wat onze kok op zijn vierkante meter telkens klaarspeelde. (31kb)
Eens Sally een jaguar had gespot, was de druk om ook een reuzenotter te vinden natuurlijk ondraaglijk groot. (20kb) Onze gidsen waren duidelijk getraind in het onderscheiden van boomstammen en kaaimannen. (60kb)
Het zootje ongeregeld dat onze groep was, voor de grootste boom van het park. (64kb) Ežn van de hoogtepunten van de trip; volledig omsingeld door een bende kapucijn- en eekhoornapen. (49kb)
Een hand groot, fel blauw, met transparante vleugels of gewoon een bruine; duizenden vlinders zorgen voor een prachtig schouwspel. (31kb) Een kampvuur is altijd plezant, zeker op de laatste avond van onze laatste halte en met een gin-sprite in de hand. (20kb)
Zo voor een of andere gekke reden in business-class vliegen is altijd plezant, zeker bij de laatste vlucht; naar huis! (29kb) Zo'n hartelijk welkomstcomite hadden we niet verwacht/verdiend. En dan hadden we het verrassingsfeestje nog niet gehad ... Merciekes! (18kb)


 © Erik en Sally - Pluk gerust van deze site, maar laat het ons weten! -
Blauw Oranje Geel E-Mail ons! Groen Paars