Paars Groen
Paars
Blauw
Oranje
Geel


hoekje

Nazca - Pisco - Machu Picchu

Ons hotelleke in Pisco met zicht op zee ... en een berg afval. (27kb) Zijn we toch vergeten de tekeningen van op de uitkijktoren te fotograferen zekers, van op deze berg konden we alleen de kilometerslange kaarsrechte lijnen onderscheiden. (28kb)
De tientallen pelikanen waren zodanig entertainend, dat we ons niet echt konden druk maken over de zoveelste tour die weeral in het honderd liep. (33kb) Van zo dichtbij en in dergelijk aantallen hadden we ze nog niet mogen meemaken. Hopelijk hebben ze niet al teveel hinder ondervonden van die olieplekken temidden van het nationaal reservaat :-( (38kb)
De zeeleeuwen en aanverwanten moeten de opbrengst van de Humboldt stroom wel delen met de vele lokale vissers. (42kb) De dertig busuren tussen Pisco en Cuzco waren lastig, maar de schitterende landschappen en pittoreske dorpjes maakten veel goed. (45kb)
Eindelijk in de oude Inca-hoofdstad Qosqo (Cuzco) aangekomen, hier lieten de Inca's en Spanjaarden heel wat architecturale pareltjes achter; waaronder deze Compania de Jesus kerk. (45kb) De kindjes van de kleuterschool in Aguas Calientes trekken zich niks aan van de toeristenmassa's die hun dorpje passeren richting Machu Picchu. (47kb)
Op het eerste zicht leek de Putucusi berg niet te beklimmen ... (66kb) ... op het tweede zicht ook niet. Een groot deel van de klim ging langs gammele, steile ladders. (64kb)
Maar het eerste zicht op Het Grooote Machu Picchu maakte al het gesakker meer dan goed. (37kb) Best deugd gehad van de beklimming van de vorige dag, hebben we op de site zelf ook nog eens Huayna Picchu getrotseerd. Het was spannend de dikke mist te zien opklaren, stillekesaan flarden van de oude stad en omgeving te kunnen ontwaren + knap 360 zicht (47kb)
Machu Picchu bleef eeuwenlang overwoekerd en werd pas in 1912 in nagenoeg perfecte staat ontdekt. (44kb) Het is onvoorstelbaar hoe ze met zulke primitieve middelen dergelijke perfecte bouwwerken konden maken. (45kb)
Op 21 juni komt de zon op pal voor het ene raampje, op 21 december recht voor het andere. Geen uilen die Inca's. (57kb)  


 © Erik en Sally - Pluk gerust van deze site, maar laat het ons weten! -
Blauw Oranje Geel E-Mail ons! Groen Paars