Paars Groen
Paars
Blauw
Oranje
Geel


hoekje

Paaseiland

Onze Boeing 767 landt knal in het midden van Hanga Roa, het enige kleine dorp op Paaseiland. (37kb) Vooraleer we nog maar een beeld hadden gezien, waren we vooral gefascineerd door de bruute kracht van de Stille Oceaan. (24kb)
De meeste Moai (beelden) liggen nog met hun neus in het zand. (30kb) 	Slechts 1 Moai hebben ze terug voorzien van ogen, gemaakt van wit koraal. (22kb)
	Ahu Tongariki: 15 Moai op een rij. Deze beelden hebben ze twee keer moeten restaureren, de eerste poging werd vernield door een vloedgolf. (27kb) De beelden zijn gigantisch (tot 20m. hoog) en de rode hoeden werden uit een andere vulkaan gehouwen dan de Moai zelf. (28kb)
	In de Rano Raraku vulkaan liggen nog tientallen onafgewerkte, half uitgehouwen beelden. (43kb) Ook op de flanken van de vulkaan liggen nog vele beelden die niet tot op hun altaar zijn geraakt. (29kb)
Anakena beach. Vier van deze 7 Moai zijn nagenoeg perfect bewaard gebleven omdat ze jarenlang onder het strandzand hebben gelegen. (29kb) Op sommige plaatsen kan je bijna over heel het eiland kijken. Rapa Nui (Paaseiland) is amper 24 kilometer lang. (30kb)
Bij zonsopgang gaan ontbijten bij de 15 van Ahu Tongariki. (19kb) Ahu Akivi werd begin jaren 60 als eerste gerestaureerd en staat symbool voor de eerste 7 Polynesiers die voet aan wal zetten op Rapa Nui. (28kb)
1 van de drie vulkanen op het eiland is Rano Kau. Het kratermeer meet 1 km diameter en is ongeveer 280 m diep. (37kb) Na de beeldenstorm ontstond de volgelmancultus. Degene die het eerste Fregatvogelei van de nabijgelegen eilandjes haalde, werd de nieuwe vogelman/leider.  (24kb)
Serieus in de watten gelegd bij Angela, waarbij we logeerden. Bij ons afscheid haalde ze nog een traditionele verenkroon boven voor de foto.  (47kb)  


 © Erik en Sally - Pluk gerust van deze site, maar laat het ons weten! -
Blauw Oranje Geel E-Mail ons! Groen Paars