Paars Groen
Paars
Blauw
Oranje
Geel


hoekje

De tempels van Ankor

Een eerste blik op Angkor Wat. (25kb) Het langste bas-reli´f in de wereld. Oude khmer legendes uitgekerfd in zandstenen muren. Deze vaak gruwelijke taferelen van het hiernamaals inspireerden jammer genoeg ook de Khmer Rouge. (33kb)
Som gidst ons door het doolhof van de tempels. (30kb) Een
Detail van het Terras van de Leprakoning in Angkor Thom. (43kb) Bayon tempel in het midden van de koninklijke stad Angkor Thom. (27kb)
Typisch voor de tempel van Bayon zijn de lachende gezichten. Op elk van de 52 torens zijn er vier die elk in een andere windrichting kijken. (58kb) Bayon was de geliefkoosde tempel van koning Jayavarman VII en is ook een beetje onze favoriet. (42kb)
Ook al worden de tempels overrompeld door toeristen, voor de nonnetjes behouden ze hun religieuze waarde. (40kb) Einde dag: Alle toeristen verzamelen voor de zonsondergang op de enige berg in de omgeving. Wij hebben er daarom vroegtijdig de brui aan gegeven. (41kb)
Ook Preah Khan wordt gekeurd en goed bevonden. (42kb) Ta Prohm of 'jungle tempel' (47kb)
Ta Prohm is de enige tempel die nog niet werd 'opgekuist' en nog volledig overwoekerd is door eeuwenoude bomen. Hier werden onder andere Tomb Raider en Indiana Jones opgenomen. (48kb)  


 © Erik en Sally - Pluk gerust van deze site, maar laat het ons weten! -
Blauw Oranje Geel E-Mail ons! Groen Paars