Paars Groen
Paars
Blauw
Oranje
Geel


hoekje

Kanchanaburi

De stad ontvlucht en met ons gat recht in de paradijselijke boter terecht gekomen: Apple's guesthouse in Kanchanaburi! (39kb) Ook hier prima keuken en lekker budget-water ;-(  Onze zwitserse vriendin Jasmin lacht er ook al groen van. (39kb)
Bottekes uit, sandalen aan, muskietennet tegen het plafond en goed insmeren tegen stekebeesten; klaar om te vertrekken. (20kb) Eerst naar 'Hellfire Pass'. 400 krijgsgevangenen stierven bij het uitkappen van dit stuk berg in WO II (48kb)
Dit alles omdat de Japanners een spoorweg wilden van Thailand naar Burma. De gesneuvelde geallieerden (vooral Australiers) worden hier herdacht en daarom de vlaggetjes ... (36kb) Een locomotief uit de tijd van toen ... (36kb)
Mooi zicht op de 'Death Railway' (slik) (32kb) Er ligt nog een stuk van de spoorweg dat nog dagelijks gebruikt wordt door de bevolking en natuurlijk een massa Farang. (31kb)
Jasmin mijmert even weg door het knappe landschap. (19kb) We stoppen even aan de knappe Sai Yok waterval. (34kb)
Ook veel thaise toeristen komen naar deze regio. Zij vallen natuurlijk niet zoveel op zoals wij. (35kb) Onze -ietwat gekke- gidse probeert eens een gebraden kippenpootje. Geen boutje maar een echt pootje, met huid en al!
Sally in een bedenkelijk moment... (30kb)
Onderweg terug nog toevallig een chinees geinspireerde Wat tegengekomen aan een schooltje. (35kb) Bijna iedereen heeft hier zijn eigen tempeltje in zijnen hof waar ze dan naar hartenlust kunnen offeren. Echt alles ... (38kb)
En wij verder. De blikken bussen op. (33kb) Maar niet zonder dat zoenbek Sally de lokale bakker bezocht en goedgekeurd heeft natuurlijk. En nee, dat is geen regen daarbuiten, maar gewoon water dat langs het raam stroomt!
 (28kb)


 © Erik en Sally - Pluk gerust van deze site, maar laat het ons weten! -
Blauw Oranje Geel E-Mail ons! Groen Paars