Groen
Paars
Blauw
Oranje
Geel
hoekje
LANDEN REISLIJST: 

> Thailand
> Cambodja
> Vietnam

 

Thailand:  

Voorstelling en ligging.
Klimaat en voorspelling.
Waar gaan we naartoe?
Nuttige links!

 

Even oriënteren:  

Thailand, met de hoofdstad Bangkok, ligt in Zuidoost-Azië en deelt haar grenzen met Myanmar, Laos, Cambodja en Maleisië. Het is 17 keer groter dan België.


Nuttige links:  

Lonely Planet


Weervoorspelling:  
 

Thailand?

Hoogstens twaalf uur vliegen vanuit België (of vier weken per boot) ligt een volkomen andere wereld, het koninkrijk Thailand, nog altijd een van de zuiverste parels van het Oosten. Met zijn fel groene rijstvelden, zijn glanzende tempels en turkooisblauwe zeeën straalt dit land een dromerige onwerkelijkheid uit, maar het gekruide voedsel en de overvolle steden wijzen erop dat het volk hier intens leeft. Thailand heet dan ook ‘het Land van de Glimlach’.

Op een oppervlakte zo groot als Frankrijk zijn totaal verschillende werelden verenigd: van opiumtelende bergvolkeren tot geavanceerde elektronische industrieën, terwijl tegelijk meer dan de helft van de bevolking nog altijd op eeuwenoude wijze het land bewerkt.

Thailands rijkdom aan bossen, landelijke gebieden, kusten en heuvels vormt een thuishaven voor enkele van de laatst overgebleven wilde dieren en planten van Azië, waaronder olifanten, apen, schildpadden en prachtige vogels.

In het noorden bestaan nog grote oerwouden en teakwouden met de beschermde status van nationaal park en het zuiden heeft uitgestrekte mangrovebossen.

Het boeddhisme, de ‘gematigde weg’, is in Thailand alom aanwezig en wordt door 90 procent van de bevolking aangehangen. Deze godsdienst werd 1200 jaar geleden uit India geïntroduceerd door missionarissen van keizer Ashoka. De invloed ervan heeft niet alleen de mensen, maar ook hun kunstuitingen gevormd.

De Thaise keuken omvat een enorme verscheidenheid aan smaken en specerijen, variërend van de kleverige rijst van het noordoosten tot de scherpe kerriegerechten van het zuiden. De beste kooktradities van Azië komen hier samen.
De belangrijkste specerij in elk gerecht is chilipeper...

Terug!

Klimaat

Van november tot februari is het klimaatsgewijs de beste periode om het grootse deel van Thailand te bezoeken.
Deze maanden regent het het minst en is niet te heet. Het zuiden
wordt het best bezocht wanneer het in de rest van Thailand vreselijk heet is (maart tot mei) en het noorden is op zijn best van midden november tot vroeg december of in februari als het opnieuw warmer wordt.
In Bangkok rooster je in april en waad je door het water in oktober. Waarschijnlijk de twee slechtste maanden weersgewijs in de hoofdstad.
De piektoeristenmaanden zijn december en augustus, en de minst
overvolle maanden zijn mei, juni en september.

> naar de reisroute in Thailand

Terug!

 © Erik en Sally - Pluk gerust van deze site, maar laat het ons weten! -
Blauw Oranje Geel E-Mail ons! Groen Paars