Groen
Paars
Blauw
Oranje
Geel
hoekje
Op deze pagina: 

> En hoe met het werk?
> Paperassen.
> Even apeldoorn bellen!
> En het appartement?
> Logie
> Copie
> Website en feestje
> Gezondheid

Bedankt:  

Tijdens de voorbereidingen en gedurende de reis hebben en zullen we op veel mensen hun goede wil beroep moeten doen.Geheime zakjes in onze broeken stikken, helpen verhuizen, website onderhouden, grote auto's en camionetten lenen, onderdak verlenen als we thuiskomen, onze bankzaken regelen en onze auto rijdende houden, luisterende oren naar onze pré-reis-stress, flexibele en iets minder flexibele bazen, reiservaringen en tips, ... Allemaal heel feestelijk bedankt, we zullen een kaartje sturen!

Op reis gaan is plezant, maar er komt heel wat papierschuiverij bij kijken eer je kan vertrekken. Het hangt natuurlijk voor een deel van geval tot geval af. Wij hebben bijvoorbeeld ons appartement opgezegd en maken gebruik van het tijdskrediet systeem. Mensen die hun eigen huis bijvoorbeeld verhuren en hun job opzeggen hebben dan weer andere zorgen aan hun hoofd.

Tijdskrediet

Om zo lang weg te kunnen moet je uiteraard een tijdje vrijgesteld zijn van werkdruk. Een ideaal scenario werd hier door vadertje staat uitgeschreven. Niet dat het allemaal zo ideaal verliep, er mag met deze regeling immers maar 5% van de totale werknemers de deur uit. Bij Erik op het werk krijg je met 35 werknemers dan 1,75 werknemers die tegelijkertijd mogen genieten van de regeling. Helaas heeft hogervermeld vadertje niet duidelijk genoeg vermeld in welke richting dit moet worden afgerond. Foei!
Na veel vijven en zessen bij Erik op het werk (bij Sally was die 5% kwestie niet aan de orde) is dit allemaal in orde gekomen en krijgen we nu dus elk een vervangingsinkomen van € 394,59 per maand. Genoeg om in bijvoorbeeld Thailand van te leven. Nuttige info en documenten vind je o.a. bij de RVA en naturlijk de vakbond.

Terug!

Documenten

Reispas en Internationaal Rijbewijs haalden we bij het gemeentebestuur enkele weken voor het vertrek. Voor een aantal landen is het nodig dat de reispas nog 6 maanden geldig is nà het voorziene vertrek, dus hebben we er maar ineens één van vijf jaar gevraagd. Wie weet kunnen we hem nog goed gebruiken...

Terug!

Reisverzekering

We hebben niets dan goede dingen over de reisverzekering van VTB-VAB gehoord, de keuze was dus snel gemaakt. Het kost ons voor 7 maanden € 416. Bagageverzekering heb we niet genomen, vermits er bij diefstal altijd moet bewezen worden dat je bagage onder toezicht stond, wat meestal onmogelijk is (bijv. bovenop de bus).
Via de mutualiteit hebben we per definitie ook een reisverzekering. In ons geval bij de Socialistische mutualiteiten via Eurocross voor 3 maanden.

Terug!

Woonst

Wij hebben gewoon onze huur opgezegd en gaan tijdelijk terug bij de (schoon)ouders wonen. Als we terug zijn zullen we wel iets anders zoeken, dat waren we sowieso al van plan. Alles moest dus opgezegd worden; humo, elektriciteit en gas, water, telenet, ...
Als je op reis gaat en je hebt een huis gekocht, kan je het natuurlijk verhuren terwijl je weg bent . Er zijn blijkbaar voldoende mensen die voor een relatief korte termijn een onderkomen zoeken. Mensen die aan het verbouwen zijn, echtelijke problemen hebben, koppels die het eens willen 'proberen'... Je kan onder andere een zoekertje plaatsen bij Wegwijzer.

Terug!

Vlaamse jeugdherbergcentrale

Van Stralenstraat 40
2060 Antwerpen
Tel.:03 232 72 18
Fax: 03 231 81 26
website

Terug!

Copies

We maakten van alle belangrijke documenten een aantal kopies en leggen ze zo dicht mogelijk bij een bemand faxtoestel, zodoende kunnen bij hoogdringendheid meteen de nodige documenten en papieren doorgestuurd worden. Van een deel hebben we voor onszelf nog digitale versies op de site staan, zodat we ze gewoon kunnen printen bij hoge nood.

Terug!

Website en feestje

Altijd fijn om je enthousiasme te kunnen uiten naar een groter publiek dan je reisgezel. Spannende verhalen, gekke gewoontes, grappige en ontroerende foto's, we sturen ze allemaal door. De domeinnaam kregen we met kerstmis cadeau en verwijst nog naar een voorvader van Erik, de Kobekes (Jacobus Heylen).
Erik heeft veel te lang aan de website geprutst vooraleer hij online kwam en twee webmeesters zorgen ervoor dat onze epistels op de juiste plek online komen. Pol placeert het fotogerief en Bart neemt de verslagen onder handen. Wat moet een mens nog meer hebben?

Op ons feestje willen we iedereen nog eens een pint trakteren, een gelukkig nieuwjaar en een vrolijk pasen wensen en zelf nog eens relaxen na de vele maanden voorbereiding.

Terug!

Gezondheid

Twee maanden voor ons vertrek zijn we op visite geweest bij het Tropisch Instituut in Antwerpen. Daar kregen we een prik tegen de gele koorts, voorschiftjes en uitleg over malariapreventie en een berg gezondheislectuur (herken eens je diarree, les 1 en 2). Daarna naar de huisdokter voor tetanus, hepatitis A en B, tyfus en het jaarlijkse griepvaccin.
Aan de hand van ervaringen van andere reizigers en consumed hebben we een reisapotheek samengesteld die daarna door de huisdokter werd goedgekeurd (en voorzien van de juiste voorschriften).
Omdat we speciale medicatie moeten meenemen om Eriks astma en Sally's bloedstolling onder controle te houden, hebben we ook een door de dokter ondertekende verklaring opgemaakt die problemen aan grenzen en luchthavens zou moeten vermijden. Telkens een versie in het engels en één in het spaans.

Terug!

 © Erik en Sally - Pluk gerust van deze site, maar laat het ons weten! -
Blauw Oranje Geel E-Mail ons! Groen Paars