Groen
Paars
Blauw
Oranje
Geel
welkommekes over ons watte
hoekje
Hoe kwamen we tot: 

> Zuid-Oost Azië?
> Nieuw-Zeeland?
> Zuid-Amerika?

 

Meer over de route: 

> Voorbereidingen
> LandenfichesZeven maanden voor drie continenten. Stukjes van continenten, want we bezoeken maar een paar landen per werelddeel natuurlijk. We vertrekken rond allerheiligen komen terug in de vroege zomer. Van 3 november 2003 tot 3 juni 2004 is het plan (en het tijdskrediet).

Het was de bedoeling om verschillende stukjes van de wereld te proeven, een bolleke Azië, een bolleke Zuid-Amerika en een toef Nieuw-Zeelandse slagroom. Zo’n reis maken we waarschijnlijk maar één keer en de tijd is relatief beperkt. Dus hebben we geprobeerd mìnder regio’s te kiezen, maar die onderling dan wel sterk verschillen qua natuur en cultuur. Ook bestemmingen waar je met een gewone reis minder snel gaat komen –zoals het Paaseiland- hebben we erbij proberen nemen.

We hopen door een lange periode op reis te gaan meer tijd te hebben om een land rustig te leren kennen. Dus niet in drie weken de hotspots van een land afreizen zoals we vorige keer deden in Nieuw-Zeeland, maar een rustiger tempo hanteren en de ‘couleur local’ tenvolle respecteren. Met andere woorden; proberen landen te bezoeken (als gast) in plaats van te bereizen (als passant dus). Proberen, want nu we de geplande route op het tijdsschema leggen ....
Maar plannen zijn er om veranderd te worden natuurlijk.

Na veel vijven en zessen (zie ook voorbereiding) kwamen we tot dit resultaat:

Niets is zeker natuurlijk. De vliegroutes (rode lijnen) zullen niet al te veel veranderen, ons traject over land (oranje) is sowieso maar ruwweg gepland. We zullen onderweg wel uitmaken wat ons hartje het meest bekoort.

Zuid-Oost Azië

In den beginne was Sally vooral gewonnen voor de Oosterse cultuur en natuur, totdat de aanslag in Bali een domper op de voorbereiding zette. Vanuit alle windrichtingen werd ons echter verteld dat landen als Thailand en consoorten veel makkelijker te bereizen zijn dan pakweg Oezbekistan of Indië. Thailand lijkt ons een knap en aangenaam land om gewend te geraken aan onze pas verworven status van "langdurige" reizigers. Cambodja bleek veiliger dan eerst gedacht en is volgens zij die het kunnen weten nog redelijk authentiek. Vietnam is nog zo'n mega smeltpot van nationaliteiten en religies, hoewel nog steeds wat overschaduwd door de vele oorlogsperikelen.

Terug!

Nieuw-Zeeland

Het Canvas reisprogramma "2 x enkel" was begin 2001 verantwoordelijk voor de eerste gezamelijke Nieuw-Zeeland kriebel. Een jaar later kwamen we tot de conclusie dat onze reis van 4 weken naar het Noord- en Zuideiland ons alleen maar nog nieuwsgieriger had gemaakt. Na amper 1 maand waren we zelfs al een beetje gehecht geraakt aan "het land van de lange witte wolk". Het staat dus al een hele tijd als een paal boven water dat we terug voet aan "kiwi" wal zullen zetten.

Terug!

Zuid-Amerika

Zuid-Amerika en Chili in het bijzonder stonden al gauw bovenaan Erik's verlanglijstje. Veel overtuigingskracht was er niet nodig om ook Sally warm te doen lopen voor de wijdsheid van Patagonië, de natuurpracht van het Andesgebergte, de Inca-cultuur enzovoorts. Het OneWorld RTW(round-the-world)ticket maakt het eveneens mogelijk het mysterieuze Paaseiland te bezoeken. Ten zuiden van Ecuador is Latijns Amerika tamelijk veilig te bereizen en ook schappelijk van prijs.

Terug!

 © Erik en Sally - Pluk gerust van deze site, maar laat het ons weten! -
Blauw Oranje Geel E-Mail ons! Groen Paars