Groen
Paars
Blauw
Oranje
Geel
hoekje
LANDEN REISLIJST: 

> Thailand
> Cambodja
> Vietnam

 

Vietnam:  

Voorstelling en ligging.
Klimaat en voorspelling.
Waar gaan we naartoe?
Nuttige links!

 

Even oriënteren:  

Vietnam is 329.566 vierkante km groot en heeft zo bijna 11 keer de oppervlakte van België

Vietnam grenst in het noorden aan China, in het westen aan Laos, Cambodja en de Golf van Thailand, en in het zuiden en oosten aan de Zuid-Chinese Zee.


Nuttige links:  

Lonely Planet
Toerisme Vietnam
Foto's azië

Weervoorspelling:  
 

Vietnam?

Vietnam, een land met een grote verscheidenheid aan bezienswaardigheden, heeft een unieke cultuur, spectaculair landschap en een vriendelijke bevolking.
Na de val van het zuiden in 1975 was het communistische land gesloten voor de wereld. Eind jaren ’80 sloeg de regering een nieuwe politiek weg in en sindsdien kan dit vredig land bezocht worden door toeristen.
De meeste bezoekers worden verrast door de vele tinten groen van de rijstvelden op het platteland en de diversiteit van de historische bezienswaardigheden.
Een land dat nooit verveelt en waar je heel duidelijk de verschillen tussen het altijd vrijere zuiden en het meer communistische noorden kunt waarnemen.

De Vietnamezen zelf verdelen hun land in drie duidelijk te onderscheiden geografische gebieden: Bac Bo (Noord), Trung Bo (Midden) en Nam Bo (Zuid).

In het noorden en langs de grens met Laos loopt een bergketen die isolatie van bergvolkeren en hun culturen in de hand werkt. Aan de kust en in de Delta's wonen de Vietnamezen.

Vietnam is een dichtbevolkt land. Er wonen op dit moment ongeveer 72 miljoen mensen. Het precieze aantal is onbekend. De dichtstbevolkte streken zijn de Deltaregio's van Ho Chi Minh en Hanoi.

Terug!

Klimaat

Vanwege de lengte van het land is er geen goede of slechte tijd om het land te bezoeken; terwijl in de ene regio het regenseizoen aan de gang is is, kan het in een ander deel van het land juist volop zomeren.

Het noorden

Het noorden van Vietnam kent twee seizoenen, de winter (november tot april) met temperaturen om en bij de 20 graden en af en toe regen. De zomer loopt van mei tot oktober met temperaturen rond de 30 graden. In de bergen (Sapa) kan het met name in de winter 's nachts koud worden, met temperaturen rond de 5 graden.

Centraal Vietnam

De meeste regen valt van december tot februari, vanwege de bergen kunnen echter sommige plaatsen in het midden van het land weinig neerslag hebben tijdens die periode. De kustplaats Nha Trang kent een droge periode van januari tot augustus.

Het zuiden

Het zuiden kent twee seizoenen, de regentijd (mei tot november) en de droge tijd (december tot april).
In de regentijd valt er meestal een korte, hevige bui in de namiddag die een verfrissende werking heeft op de temperatuur.

> Naar onze route in Vietnam.

Terug!

 © Erik en Sally - Pluk gerust van deze site, maar laat het ons weten! -
Blauw Oranje Geel E-Mail ons! Groen Paars