Groen
Paars
Blauw
Oranje
Geel
hoekje
LANDEN REISLIJST: 

> Thailand
> Cambodja
> Vietnam

 

Cambodja:  

Voorstelling en ligging.
Klimaat en voorspelling.
Waar gaan we naartoe?
Nuttige links!

 

Even oriënteren:  

In het zuidoostelijke puntje van het vaste land van Azië ligt Cambodja. Met een oppervlakte van ruim 181.000 vierkante kilometer is het land 6 keer zo groot als België. Het aantal inwoners in Cambodja bedraagt 11,5 miljoen.


Nuttige links:  

Snapshot Asia
Lonely Planet

Weervoorspelling:  
 

Oei, oei! Cambodja?

Cambodja is zonder twijfel het meest mysterieuze en minst gekende land van Zuid-Oost Azië. Het is een land dat eigenlijk nog ontdekt moet worden als vakantiebestemming. De burgeroorlog zorgde ervoor dat het lange tijd zeer moeilijk was om veilig in Cambodja te verblijven. Hierdoor werd het land geïsoleerd van de rest van de wereld. Na dertig jaar burgeroorlog leeft de Cambodjaanse bevolking sinds 1999 weer in vrede. De strijd tussen de Rode Khmer en de regering heeft echter zijn sporen achtergelaten. Zo liggen er in bepaalde gebieden nog landmijnen. Toch is het relatief veilig om Cambodja te bezoeken. De inwoners, die zich na de vrede zijn gaan richten op het toerisme, zijn zeer blij met buitenlandse bezoekers.

Terug!

Klimaat

Cambodja ligt in de tropen. De periode tussen maart en mei is heet en droog. De temperatuur overdag schommelt deze maanden rond de 34°C.
Tussen mei en oktober regeert de moesson. Het grootste deel van de dag is het in deze periode gewoonlijk zonnig, terwijl in de namiddag een kortstondige, heftige regenbui voor verfrissing zorgt.
De gemiddelde temperatuur is in de zomer zo'n 32°C.
In de koele tijd tussen november en februari waait een noordoostelijke wind die in het grootste deel van het land voor droog, mild en aangenaam weer zorgt. De gemiddelde temperatuur schommelt dan tussen de 25-30°C; de nachttemperatuur bedraagt ongeveer 22°C.

> naar onze reisroute in Cambodja

Terug!

 © Erik en Sally - Pluk gerust van deze site, maar laat het ons weten! -
Blauw Oranje Geel E-Mail ons! Groen Paars